Nytt Jobb

Allt om nytt jobb

Jobb Göteborg

Utbudet av sommarjobb är större i Göteborg än i typiska studentstäder som Uppsala och Lund. I övrigt påminner jobbmarknaden i Göteborg mycket om den i övriga landet.

Många lockas av att leta jobb i Göteborg pga. den vackra Västkusten och den generösa västsvenska mentaliteten. Att bo i Göteborg är något billigare än i Stockholm och staden erbjuder, trots allt, storstadskänsla och ett rikligt uteliv vid sidan av jobbet.

Bra att jobba i Göteborg

Från Göteborg är det dessutom närmare till kontinenten än från Stockholm – du når Köpenhamn på bara tre timmar med bil och lika lång tid med tåg. Till Hamburg tar det sex timmar med tåg och lika länge med bil. Att jobba i Göteborg är lite speciellt – många arbetstagare vittnar om ett slappt arbetsklimat med väl tilltagna kaffepauser. Individualismen och materialismen är lägre än i Stockholm och i resten av landet är staden känd för sin vänsterpolitik och höga andel socialdemokrater per capita.

Just därför anser många äldre arbetstagare att ett jobb i Göteborg är förenligt med minnen från en ”vänligare” tid. För att söka jobb i Göteborg kan du använda dig av arbetsförmedlingens platsannonser och jobbannonser från privata bemanningsföretag.

Gott om lediga extrajobb

Det finns ofta gott om lediga jobb i Göteborg - även sommarjobb. Staden är visserligen en studentstad, men inte lika utpräglad som Uppsala eller Lund. Många studenter från dessa städer åker till kompisar i Göteborg för att jobba där under sommaren. Men sannolikheten är också stor att hitta lediga jobb i Göteborg genom att söka i AMS’ databas.

I Göteborg finns både offentliga jobb och jobb inom privat sektor. Caféer, barer och nöjesfältet Liseberg erbjuder populära extrajobb i Göteborg under sommarhalvåret. Dessutom finns många jobb i Göteborgs hamn och inom fiskeindustrin samt inom hotell- och restaurang.