Nytt Jobb

Allt om nytt jobb

Jobb kundtjänst

Drömmer du om ett jobb inom kundtjänst? Knappast. Kan du tänka dig ett säsongsjobb som kundtjänstmedarbetare? Ja, varför inte. Så resonerar många.

De flesta större företag och organisationer erbjuder stöd via kundtjänst. Som kundtjänstmedarbetare måste du vara beredd att ge information, ta emot och beklaga reklamationer från kunder samt ge support och vägledning via telefon. Du bör vara pedagogisk, trevlig och tillmötesgående för att få ett jobb inom kundtjänst.

Jobba inom kundtjänst - hemifrån

Nackdelen med att jobba som kundtjänstmedarbetare är oftast hög arbetsbelastning i kombination med låg lön. Av denna anledning ser många personer ett jobb inom kundtjänst som en inkörsport i arbetslivet (gäller särskilt unga anställda). Många betraktar också jobbet som en möjlighet att öva upp sin stresstålighet och sin sociala förmåga; de facto är en bakgrund inom kundtjänst en bra merit för kommande arbeten. Men jobbet har också en hel del andra fördelar – många företag erbjuder sina kundtjänstmedarbetare möjlighet till distansarbete via callcenter hemifrån.

Hög tillströmning av nya medarbetare

Den höga tillströmningen av nya medarbetare inom företagens kundtjänster och callcenter vittnar om att många ser jobb inom kundtjänst som en mellanstation i arbetslivet. Lite synd, tycker många företag. En del företag har därför börjat premiera särskilt duktiga kundtjänstmedarbetare genom att locka med förmåner utöver det vanliga – och naturligtvis högre lön.