Nytt Jobb

Allt om nytt jobb

Tjäna pengar

Alla vill tjäna pengar, men för de flesta räcker det med en vanlig inkomst. Det finns också andra sätt – pokerspelande, bloggar, övertidsarbete och extraknäck.

Att bli rik genom att tjäna enkla pengar är få förunnat. Vägen till rikedom är dock inte så omöjlig som många tycks tro. De flesta tjänar pengar på något sätt – alla pengar som fluktuerar i samhället är nämligen intjänade av någon. Det gäller att hitta rätt sätt att tjäna pengar - det optimala sättet för dig beror på dina talanger, förmågor och visioner.

Vad innebär ”tjäna pengar” för dig?

Först bör du fråga dig hur mycket pengar du behöver för att bli nöjd. De allra flesta nöjer sig med vanliga inkomster och ett vanligt familjeliv. För att uppnå detta kan du tjäna pengar på ett vanligt förvärvsarbete som du fått genom att söka jobb via platsannonser på arbetsförmedlingen. Du kan också tjäna extra pengar genom att jobba övertid och således få en relativt sett hög disponibel inkomst. Frågan du i så fall bör ställa dig är – hur viktiga är pengar i förhållande till fritid för just dig?

Tjäna pengar som företagare

Att vara egen företagare är ytterligare en lösning på jobb, liksom lägenhetsuthyrning i andra hand. Det sistnämnda är särskilt lönsamt om bostaden befinner sig i utlandet. Kom dock ihåg att deklarera vinsten från en sådan bostad för att inte bli anklagad för skattefusk! Att tjäna mycket pengar kan man följaktligen göra på många olika sätt, inte bara genom att jobba och söka nya, mera välbetalda jobb. Det är dock viktigt för gemene man att investera i sig själv och tänka långsiktigt för att det ska bli lönsamt och nyttigt.

Tjäna pengar på internet

Många menar att det är lönsamt att tjäna pengar snabbt på nätet. Du kan visserligen tjäna snabba pengar online, men det är inte helt riskfritt. Att spela poker på nätet har blivit ett sätt för ungdomar att tjäna pengar – till råga på allt ”jobbar” du hemifrån. Tänk dock på att de pengar du vinner förlorar någon annan – och det tar tid att lära sig vinnartricken. Hur mycket är du beredd att förlora innan du kan kamma hem vinsterna?

Tjäna pengar på att blogga

Det är populärt att tjäna pengar på att blogga – i så fall tjänar du pengar från reklam på din hemsida och via publicitet i media. Men för att börja tjäna pengar på internet måste din blogg bli riktigt populär – det räcker inte med att dina kompisar känner till bloggen.

Tjäna pengar fort och lätt – men varför?

Många drömmer om att tjäna stora pengar fort, lätt och enkelt. Andra vill bara tjäna pengar till föreningen, laget eller klassresan. Många gånger är det orealistiskt att tjäna enkla pengar enligt drömmarna – och ibland är det faktiskt trevligt att slita lite för att få ihop pengar. På så sätt har du skapat mening i livet.